Waarom een WMO consulent een goed karakter moet hebben

Als WMO consulent is één van je voornaamste taken de omgang met mensen. Je krijgt te maken met verschillende klanten die ook nog eens een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben. Het is een zeer kwetsbare doelgroep. Je moet dus niet alleen weten hoe je moet omgaan met klanten, maar je hebt ook speciale skillS nodig om je te kunnen inleven in deze hulpbehoevende doelgroep met een bepaalde beperking. Dat maakt dat het beschikken over empathisch vermogen geen overbodige luxe is voor de functie als WMO Consulent, maar eerder een vereiste. Hoe leef je je in, in een persoon die bijvoorbeeld lijdt aan een chronische ziekte of worstelt met een beperking of handicap, terwijl je zelf gezond bent? Dat is voor de meeste mensen niet makkelijk. Je moet kunnen begrijpen dat er voor degene die een aanvraag indient veel meer kan spelen dan aan het oppervlakte zichtbaar is. Bewust zijn van het feit dat de klant een mens is die allerlei emoties kan hebben, maar die niet goed weet te uiten vanwege zijn of haar benarde situatie, is erg belangrijk. Het is heel goed mogelijk dat de klant zelf daar geen raad mee weet en daarom op een bepaalde manier op jou reageert. Als je als WMO consulent daarop in kan spelen dan ben je gemaakt voor de functie.

Een WMO cursus, is dat iets voor jou?

Hierom is het van groot belang dat je in ieder geval goede sociale vaardigheden en empathisch vermogen hebt. Je moet houden van werken met mensen. En ook moet je dienstbaar ingesteld zijn. Krijg jij voldoening uit het helpen van mensen? Elke klant is immers een mens die een bepaalde behoefte aan hulp heeft. Word jij gelukkig van het idee dat je door de behandeling van het proces een wezenlijk verschil uit kan maken in de kwaliteit van het leven van een ander? Heb je altijd al willen werken voor de lokale overheid? Dan is het beroep WMO consulent absoluut wat voor jou! Het boeiende aan de WMO cursus is, dat je leert de wet toe te passen in werkelijke situaties. Het uitvoeren van de wet in de praktijk kan soms uitdagend zijn. Gelukkig leer je tijdens de cursus WMO van Stimulansz hoe dat moet.

Ben jij de nieuwe WMO consulent van jouw gemeente?

Als jij over de karaktereigenschappen beschikt, leer je bij Stimulansz de vaardigheden om een bekwame WMO consulent te worden. De tools die Stimulansz je geeft zullen een leidraad voor jou zijn bij de uitvoering van je werkzaamheden als WMO consulent. Met al deze achtergrondkennis heb jij de capaciteiten om je werk voor alle partijen bevredigend uit te voeren. Zowel voor de klant als voor de gemeente. Jouw inzet als WMO consulent is van enorme waarde. Gemeenten belonen hun werknemers dan ook goed. Je krijgt een fijn salaris en daarnaast heb je als gemeentelijke ambtenaar ook hele goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Ben je al werkzaam voor de gemeente en wil je graag van functie veranderen? Ook voor jou is het een aanrader om de cursus WMO consulent te volgen bij Stimulansz! Meld je nu aan bij Stimulansz om deel te nemen aan de exclusieve cursus.

Facebook
Twitter
Pinterest