Orthopedie in het ziekenhuis: lees dit artikel

pexels-gustavo-fring-7446985 (1)

Als je last hebt van gewrichtspijn, een blessure of een aandoening aan het bewegingsapparaat, kan orthopedie je helpen. Orthopedie is een specialisme dat zich richt op het behandelen van klachten aan het skelet, spieren en gewrichten. In het ziekenhuis Groningen kun je terecht voor verschillende orthopedische behandelingen. In dit artikel lees je wat je moet weten over orthopedie in het ziekenhuis Groningen. 

Behandelingen  

Het ziekenhuis Groningen biedt verschillende orthopedische behandelingen aan. Je kunt hier terecht voor bijvoorbeeld: 

  • Heup- en knieprotheses 
  • Rugchirurgie 
  • Hand- en polschirurgie 
  • Voet- en enkelchirurgie 
  • Schouderchirurgie 
  • Sportletsels 

Voor elke behandeling heeft het ziekenhuis een gespecialiseerd team van orthopedisch chirurgen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen. Zij werken samen om je de beste zorg te bieden. 

Heup- en knieprotheses 

Een veelvoorkomende orthopedische behandeling in het Ommelander Ziekenhuis Groningen is het plaatsen van een heup- of knieprothese. Dit is een operatie waarbij het beschadigde gewricht vervangen wordt door een kunstgewricht. Na de operatie krijg je begeleiding van een fysiotherapeut om zo snel mogelijk weer te kunnen bewegen. 

Rugchirurgie 

Als je last hebt van rugklachten, kan rugchirurgie een oplossing bieden. Bijvoorbeeld bij een hernia of scoliose. Het ziekenhuis Groningen heeft een speciaal team van rugchirurgen dat je kan helpen. 

Hand- en polschirurgie 

Bij klachten aan je handen en polsen kun je terecht bij het team van hand- en polschirurgen. Zij kunnen bijvoorbeeld een carpaal tunnel syndroom of triggerfinger behandelen. 

Voet- en enkelchirurgie 

Als je last hebt van voet- of enkelklachten, kun je bij het team van voet- en enkelchirurgen terecht. Zij kunnen bijvoorbeeld een enkelblessure of hallux valgus behandelen. 

Schouderchirurgie 

Bij klachten aan je schouders kun je terecht bij het team van schouderchirurgen. Zij kunnen bijvoorbeeld een frozen shoulder of schouderluxatie behandelen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld bij Ommelander ziekenhuis terecht voor een schouderoperatie in Groningen

Diagnose aan de voorhand van de behandeling 

Voordat je behandeld kunt worden voor jouw klachten, is het belangrijk dat er een goede diagnose gesteld wordt. Dit gebeurt meestal tijdens een afspraak op de polikliniek. Hier onderzoekt de orthopedisch chirurg jouw klachten en vraagt hij of zij naar jouw medische geschiedenis. Soms is het nodig om aanvullende onderzoeken te doen, zoals een röntgenfoto of MRI-scan. Op basis van de diagnose kan de orthopedisch chirurg een behandelplan opstellen dat het beste bij jouw situatie past. 

Facebook
Twitter
Pinterest