Op zoek naar een geschikte kinderopvang? 5 tips!

Ben je op zoek naar een kinderopvang en weet je niet goed waar je op moet letten? Begrijpelijk! Zeker als het voor je eerste kind is kan het lastig zijn om de juiste plak voor je kind te vinden. In deze blog geven we 5 tips die je kunnen helpen met je zoektocht, succes! 

Tip 1: Kies praktisch als het kan 

Je wilt natuurlijk de beste kinderopvang voor je kind. Maar de keuze voor een geschikte kinderopvang moet ook vooral praktisch zijn. Elke dag voor je werk een halfuur omrijden om je kind af te zetten kost enorm veel tijd. Daarom hoef je bij het kiezen van een kinderopvang ook niet al te kritisch te zijn. Een kinderopvang vlak bij je woonplaats of bij je werk zou ideaal zijn. Dit scheelt jou een hoop tijd.  

Tip 2: Bezoek meerdere kinderdagverblijven.  

Om een goed beeld te krijgen van de keuzemogelijkheden raden we je aan om meerdere kinderdagverblijven op te zoeken. De eerste indruk die je krijgt zegt vaak al heel veel. Op deze manier kun je een goede vergelijking trekken alvorens je een keuze maakt. Bezoek bijvoorbeeld eerst kinderopvang Heerenveen en daarna kinderopvang Haren.    

Tip 3: Let op de grootte van de groep 

Uit de grootte van een groep bij een kinderopvang kun je een beetje opmaken hoeveel aandacht je kind krijgt. Je kunt begrijpen dat een de aandacht meer verdeeld is naarmate het aantal kinderen per medewerker groter is. Deze tip hangt ook samen met tip 4.  

Tip 4: Vraag naar de werkwijze 

De werkwijze verschilt ook per kinderdagverblijf. Wordt er bijvoorbeeld gewerkt met horizontale of verticale groepen? In een horizontale groep zitten kinderen van dezelfde leeftijd. In verticale groepen zitten kinderen van 0 tot 4 jaar. Doordat er kinderen van verschillende leeftijden aanwezig zijn, kunnen de kinderen met elkaar leren omgaan en van elkaar leren. Door de leeftijdsverschillen om leren te gaan met de behoeftes van kinderen die ouder of jonger zijn. 

Tip 5: Randzaken kunnen doorslaggevend zijn 

De flexibiliteit van een kinderopvang kan erg belangrijk zijn. Bijvoorbeeld wat betreft de haal-en brengtijden. Sluit dit aan op jouw agenda? Hoe is het contact met de kinderopvang? Wordt er een logboek bijgehouden waar je de ontwikkeling van je kind in kan zien? Dit zijn allerlei zaken die je kunnen helpen om een keuze te maken. 

Facebook
Twitter
Pinterest