Lorazepam: alles wat u moet weten

Wat is lorazepam?

Lorazepam behoort tot de groep van benzodiazepinen. Het heeft invloed op chemische stoffen in de hersenen die uit balans kunnen raken en angst kunnen veroorzaken.

Lorazepam wordt gebruikt om angststoornissen te behandelen.

Lorazepam kan ook worden gebruikt voor andere doeleinden. Het kan bijvoorbeeld ook voor korte periodes gebruikt worden om slapeloosheid (slaapproblemen) aan te pakken.

Moeite met inslapen, veelvuldige onderbrekingen van de slaap, vermindering van het totale bedrag van de slaaptijd en het gebrek aan gevoel van ontspanning zijn allemaal symptomen van chronische slapeloosheid.

De werking van lorazepam

Het exacte werkingsmechanisme van benzodiazepinen is nog niet opgehelderd, maar benzodiazepinen lijken te werken via verschillende mechanismen. Benzodiazepinen oefenen vermoedelijk hun effecten uit door zich te binden aan specifieke receptoren op verschillende plaatsen in het centrale zenuwstelsel. Zo versterken ze de effecten van synaptische of pre-synaptische remming gemedieerd door gamma-aminoboterzuur.

De bijwerkingen van lorazepam

Omdat lorazepam het centrale zenuwstelsel onderdrukt, zijn de meest voorkomende bijwerkingen slaperigheid, sedatie, lage bloeddruk, duizeligheid en evenwichtsstoornissen.

Het is belangrijk om dit geneesmiddel enkel te gebruiken onder begeleiding van een zorgverlener. Vermijd rijden of het bedienen van zware machines te vermijden totdat u weet hoe u door deze medicatie wordt beïnvloed.

Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot lorazepam

Gebruik deze medicatie niet als u allergisch bent voor lorazepam of voor andere benzodiazepinen, zoals alprazolam (Xanax), chlordiazepoxide (Librium), clorazepate (Tranxeen), diazepam (Valium) of oxazepam (Serax).

Voordat u Lorazepam kopen en gebruiken gaat, is het belangrijk dat u uw arts vertelt of u ademhalingsproblemen, glaucoom, nier- of leveraandoeningen of een voorgeschiedenis van depressie, suïcidale gedachten of verslaving aan drugs of alcohol hebt.

Drink geen alcohol tijdens het gebruik van lorazepam. Deze medicatie kan de effecten van alcohol verhogen.

Vermijd het gebruik van andere medicijnen die u slaperig maken. Ze kunnen u extra suf maken.

Lorazepam kopen

Veel Nederlanders vragen ze af waar ze Lorazepam kopen kunnen. Lorazepam kopen kan bij een reguliere apotheek of bij een online apotheek.

Online medicijnen kopen zit in de lift en dat is voor benzodiazepines niet anders. Online Lorazepam kopen is namelijk, makkelijk, veilig en snel.

Vergeet de lange wachtrijen bij uw reguliere apotheek. Als u Lorazepam online kopen gaat, kan dat waar en wanneer u dat past. Geneesmiddelen kopen kan vanaf nu vanuit het comfort van uw huis of kantoor en dat 365 dagen per jaar en 24/7.

Facebook
Twitter
Pinterest