Kocher schaar: handige verpleegkundige schaar voor de zorg

surgeons-performing-surgery-2324837

Een kocher schaar is een belangrijk instrument wat nodig is bij het behandelen van een patiënt. Een kocher schaar wordt gebruikt om bloedvaten mee af te knellen tijdens operatie. Een arts werkt zelf het beste met zijn eigen materiaal. Het is daarom van belang dat een arts weet hoe hij met het materiaal moet omgaan. Zulke operaties zijn meestal erg serieus. Nu is het voor u een goede om uw schaar en vrolijke kleur te geven. Dit zal de situatie opvrolijken en u haalt ook nog eens uw kocher schaar niet door elkaar met die van uw collega. Waar kan u deze scharen vinden en waar komt dit idee vandaan? Dit en meer leest u in deze tekst.

Waar komt de Kocher schaar vandaan?

U zal best wel opgevallen zijn dat kocher Hoogstwaarschijnlijk een achternaam is. Dan heeft u dat inderdaad goed gedacht. De Kocher schaar werd door Zwitserse chirurg E.T. Kocher uitgevonden om zijn werk beter en slimmer uit te vinden. Dit idee werd opgepikt door andere chirurgen en het werd een alledaags gebruikt materiaal in de wereld van de artsen. De schaar is ontworpen om een gericht stuk van de bloedvaten te kunnen knellen. Dit kan door zijn lange vorm, gemakkelijk en gericht op het gewenste deel worden gedaan. Omdat de schaar eerst een heel lang stuk recht loopt en aan het einde schuin, is het mogelijk ver in het lichaam te opereren zonder dan maar ook iets anders in het lichaam te beschadigen. 

Het idee van de kocher scharen

Omdat veel artsen zelf u materialen kopen en bepalen welke zij gebruiken is het handig om een kenmerk op de scharen te hebben. Zeker als de schaar in contact komt met een persoon zijn of haar bloed. Zo wordt voorkomen dat er niet een en dezelfde schaar beruikt wordt bij 2 patiënten zonder het door te hebben. Een verpleegkundige schaar moet altijd gedesinfecteerd worden na gebruik. 

Voor wie is de Kocher schaar bedoelt

U zal allereest denken dat deze tool vooral bedoeld is voor gebruik door artsen en chirurgen. Hier wordt het instrument dan ook het meest gebruikt. Ook wordt de schaar gebruikt door huisartsen en thuisverzorgers. De Kocher schaar kan ook bij kleine wonden van pas komen, omdat het altijd een tool blijft waar gericht werk mee verricht kan worden. Daarom wordt het zelfs soms gebruikt door tandartsen. 

Kocher kopen?

Een Kocher kopen is dus een goed plan als u deze nog niet heeft. Of bent u op zoek naar een nieuwe? De laatste tijd is het erg populair om een verpleegkundige schaar aan te schaffen met kleuren. Ook de vorm is zelf te kiezen. Houdt u ervan dat de schaar strak om uw vingers zitten, of heeft u liever nog wat ruimte voor beweging? Dit alles kan u meenemen als u een Kocher schaar gaat kopen.

Facebook
Twitter
Pinterest