Is de e-sigaret gezond of gezonder?

pexels-designecologist-2695847 (1)

De elektronische sigaret of e-sigaret werd geïntroduceerd in 2007 en biedt de roker een alternatief. Vandaag de dag is iedereen zich bewust van de gezondheid en de invloed van tabak op die gezondheid. Daarom is het idee van groen roken met de e-sigaret zo populair. Een ervaring van het roken zonder teer, as, rommelige asbakken en het allerbelangrijkste, je haar en kleding zal niet ruiken naar tabaksrook. Een nog groter voordeel van het e-roken is dat er geen sprake is van rook, dus de verkleurde tanden, de slechte adem en het meeroken van huisgenoten, is van de baan.

Zijn e-sigaretten beter voor je gezondheid?


Elektronische sigaretten hebben de aandacht getrokken van talloze tabaksgebruikers wereldwijd. Iedereen, van filmsterren tot je buren, gebruikt ze. Maar zijn ze echt een gezonder en goedkoper alternatief voor traditionele sigaretten? Kunnen ze echt helpen bij het stoppen met roken? Makers en gebruikers van het product zeggen nu dat je kunt genieten van een goedkopere, minder ongezonde sigaret zonder de nare bijwerkingen.

Er wordt gesuggereerd dat er bij het gebruik van de elektronische sigaret vrijwel geen risico bestaat op het krijgen van kanker. Deze conclusie komt uit studies die aantonen dat nicotine ongeveer even schadelijk is voor de gezondheid als cafeïne. De echte schade van traditionele sigaretten komt van de tabaksrook, het verbrande papier en de honderden extra, aan tabak toegevoegde chemicaliën.

De chemische verslaving


Als je een van de miljoenen mensen bent die verslaafd zijn aan roken, is er eindelijk hoop voor je, de elektronische sigaret met e-liquid. Het geeft je wel nicotine, maar geen van de 4000 chemicaliën die kanker kunnen veroorzaken, naast andere problemen.

We komen er langzamerhand ook achter dat de elektronische sigaret en e-liquid niet onder de meeste rookverboden en voorschriften valt. Door het niet meeroken, zijn er veel bedrijven, bars en zelfs vliegvelden die het gebruik van e-sigaretten toestaan.

Een getuige


Een van de velen wier leven drastisch is veranderd dankzij de elektronische sigaret zei dat ze meer dan 15 jaar had gerookt, en ze dacht dat ze nooit zou stoppen. Maar tot haar verbazing was ze, toen ze elektronische sigaretten probeerde, twee dagen later in staat om te stoppen met het roken van gewone sigaretten. Ze was eerst wantrouwig. “Maar ik moet zeggen dat ik nu overtuigd ben, het is heel goed. Het is een geweldig alternatief. Het geeft je nog steeds de actie van het roken. Ik zou het zeker aanraden voor rokers die proberen te stoppen.”

Meer en meer rokers zullen de overstap wagen en de e-sigaret kopen. De elektronische sigaret zal snel de eerste keuze worden voor rokers die op zoek zijn naar een gezondere levensstijl. Met de hoge kosten van het roken van traditionele sigaretten, en het gevaar dat sigaretten oplevert voor je gezondheid, is een e-sigaret kopen zeker minder slecht voor je gezondheid.

Facebook
Twitter
Pinterest