bestellen ergonomische zitkussens

Het bestellen van ergonomische zitkussens

Een comfortabele en gezonde houding is zeer belangrijk. Tegenwoordig brengen we veel tijd zittend door. Langdurig zitten in een verkeerde houding brengt verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Wie een verkeerde houding aanneemt, kan bijvoorbeeld last krijgen van chronische rugklachten. Ook kan het zitten in een verkeerde houding ervoor zorgen dat je ook in het dagelijkse leven een verkeerde lichaamshouding aanneemt. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je een ergonomische zitplek hebt. Ergonomische zitkussens zijn absoluut noodzakelijk als je een kantoorbaan hebt of merendeel van de dag zittend doorbrengt.

Wat zijn ergonomische zitkussens precies?

Een ergonomisch kussen wordt ontworpen met het menselijk lichaam in gedachten. Bij het ontwerpen van zo een kussen, wordt er goed nagedacht over de ideale lichaamshouding. De kussens worden zo gevormd dat je automatisch in een gezonde houding gaat zitten. Ook zijn er ergonomische zitkussens die ideaal zijn bij bestaande rugklachten. Welk ergonomisch kussen het best bij je past, is afhankelijk van je lichaam. Gelukkig zijn ergonomische zitkussens er in allerlei soorten en maten. Daardoor kun je altijd wel een kussen vinden dat goed bij jouw lichaam past.

Ergonomische zitkussens voor de ergonomische werkplek

Vooral wanneer je een kantoorbaan hebt, is het van belang dat je ergonomisch kunt werken. Bedrijven schenken hier tegenwoordig steeds meer aandacht aan, en dat is maar goed ook. Ergonomische zitkussens zijn een belangrijk onderdeel voor de ergonomische werkplek. Toch is dit niet het enige waar aan gedacht moet worden als je een gezonde werkplek wilt creëren. Zo is het bijvoorbeeld ook van belang dat je stoel en bureau op elkaar zijn afgestemd. Je beeldscherm of laptop moet op de juiste hoogte zitten, zodat je geen last van je nek krijgt en de juiste houding kunt aannemen. Bovendien is het belangrijk om eens in de zoveel tijd te gaan staan. Dit zorgt voor een betere doorbloeding. Een zit-sta bureau kan dan ook een goede investering zijn.

Ook voor in de auto

Ergonomische rug- en zitkussens zijn er behalve voor in de bureaustoel ook voor in de auto. Een traagschuim zitkussen in de auto kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je achter het stuur een betere houding aanneemt. Daarnaast zijn er ook ergonomische rugkussens voor de zithoek in de woonkamer. Vooral als je al nek- of rugklachten hebt, is het aan te raden om je eens goed in alle mogelijkheden te verdiepen. Breng je dagelijks veel tijd zittend door en ervaar je nog geen rug- of nekklachten? Dan is het ook geen slecht idee om eens extra op je houding te letten en preventieve maatregelen te nemen.

Het bestellen van ergonomische zitkussens

Er zijn diverse bedrijven waarbij je ergonomische kussens kunt bestellen. Het is aan te raden om de verschillende aanbieders en kussens goed met elkaar te vergelijken, want een miskoop kan onnodige schade opleveren aan je rug. Aanbieders vergelijken kun je onder andere doen met behulp van online reviews van anderen. Als je de juiste zitkussens bestelt, zal dit je een hoop klachten kunnen besparen. Overigens blijft te veel zitten ongezond. Heb je, door je werk bijvoorbeeld, geen andere keuze? Zorg er dan in ieder geval voor dat je ook voldoende beweegt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *