Fysiotherapie in tijden van de lockdown

color-colour-fitness-health-39671

In deze tijden van het coronavirus zijn er veel dingen onzeker. Veel dingen worden voor nu afgezegd, niet wetende wanneer het weer mag. Zo moesten ook alle fysiotherapeuten stoppen met het geven van behandelingen. Dit komt door de 1.5 meter regel die tijdens behandelingen niet kan worden nageleefd. Behandelingen moesten dus stopgezet worden. Maar voor hoe lang? Helaas weet niemand dat nog. Maar alle behandelingen langdurig stop zetten is geen optie. Daarom moesten er aan nieuwe oplossingen gedacht gaan worden. En gelukkig is dat ook gebeurd, er is een hele handige oplossing bedacht! In dit artikel gaan we je daar meer over vertellen. 

Online fysiotherapie

De oplossing in deze moeilijke tijd is online fysiotherapie. Het is eigenlijk heel simpel je kiest een elektronisch apparaat denk aan een telefoon, tablet, laptop of een smartwatch. Je kunt dan beeldbellen fysiotherapie. De therapeut kijkt dan naar je klachten en verzint daar oefeningen voor. Het kan ook zijn dat de therapeut een aantal filmpjes opneemt en die naar je doorstuurt. Ook zijn er al verschillende apps ontwikkeld die je Zo kunnen je oefeningen en dergelijke wel gewoon doorgaan. 

Blijf contact houden met een fysiotherapeut 

Veel mensen twijfelen in deze tijd om contact op te nemen. Ze blijven dan maar lopen met de pijn. Maar dit is helemaal niet nodig er zijn namelijk genoeg therapeuten die gewoon nog tijd hebben voor je. En hoe langer je door blijft lopen met verschillende pijnen hoe erger het op den duur kan worden. Ook kan het dan gevaarlijk zijn want misschien kan het later niet meer goed verholpen worden. Twijfel daarom niet en contact of je huisarts of de fysiotherapeut bij jou in de buurt. 

Met wat voor klachten kan je bij de fysio terecht? 

Vaak gaan mensen eerst langs bij de huisarts om te kijken of hij iets voor hen kan betekenen. Vaak ziet een huisarts wel wat er aan de hand is maar verwijst hij je door naar een fysiotherapeut. Hij is er namelijk in gespecialiseerd en hij kan je ook gaan behandelen tegen je klachten. Als je bij een fysio voor het eerst komt zal je eerst al je klachten en pijnen moeten gaan vertellen. Het is dan heel belangrijk dan je eerlijk bent en dat je alles duidelijk verteld. Wanneer je dat doet kan de therapeut een goed behandelplan voor je gaan verzinnen. Hij gaat dan bedenken met wat voor oefeningen hij jou van je klachten kan gaan af helpen. Het is niet altijd zo dat een fysio al je pijn kan wegnemen. Maar hij kan er wel voor zorgen dat het minder wordt en dat je er beter mee kan gaan leven. Dit is heel verschillend per persoon. Hieronder vind je klachten waarvoor je naar een fysio kan gaan: 

  • Bij Pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten
  • Bij een zwelling aan en van de gewrichten
  • Bij krachtsvermindering
  • Bij Stabiliteitsvermindering
  • Bij het merken van een bewegingsbeperking
  • Bij stijfheid
  • Met problemen in het bewegen
  • Bij evenwichtsstoornissen
  • Met ademhalingsproblemen
  • Maar ook met vermoeidheidsverschijnselen of conditievermindering
Facebook
Twitter
Pinterest