Zo los je je relatieproblemen door Corona op

Ieders relatie is de afgelopen maanden op de proef gesteld: door het thuiswerken zit je je partner constant op de lip. Je hoort elkaar constant bellen en daar komt nog eens bij dat je je kinderen de hele tijd bezig moet houden. Niet te doen! Daarom lees je in dit blog je een aantal tips over hoe je over je relatiestruggles veroorzaakt door de thuisquarantaine kan verhelpen. 

Hou rekening met elkaar

Probeer er zo veel mogelijk rekening mee te houden wanneer je partner aan het werk is. Storm bijvoorbeeld niet van de trap af, maar probeer rustig te lopen. Probeer ook zo zacht mogelijk te praten wanneer je een teamoverleg hebt, zodat de ander geen last van je heeft. Je partner zal dit zeker waarderen en zich ook inhouden wanneer jij aan het werk heb.

Communication is key!

In elke relatie is het erg belangrijk om met elkaar te communiceren. Vertel elkaar waar je mee zit, zowel in jullie relatie als op persoonlijk vlak. Je partner kan namelijk van de buitenkant niet helemaal inschatten hoe jij je van binnen voelt, maar dit is wel belangrijk om te weten. Je kan er dan namelijk rekening mee houden en bijvoorbeeld even extra lief zijn als je partner even een slechte dag heeft. 

Ga in relatietherapie

In sommige gevallen zijn relatieproblemen zo diep geworteld dat je er met z’n tweeën simpelweg niet uitkomt. Dan kan het verstandig zijn om een relatietherapeut in te schakelen. Dit is namelijk een onafhankelijke, derde partij die jullie helpt signalen van conflict te herkennen, om ze te kunnen voorkomen. Het kan voor sommigen lastig zijn om de drempel tot relatietherapie te overkomen, want het is natuurlijk iets heel persoonlijks wat je met een wildvreemde moet gaan bespreken. Maar je zal zien dat het het echt waard zal zijn! Relatietherapie hoeft overigens niet duur te zijn. De tarieven voor relatietherapie beginnen namelijk al bij 75 euro per uur. 

Facebook
Twitter
Pinterest