Welk soort lenzenvloeistof gebruiken voor jouw lenzen?

Lenzenvloeistof

Iedereen die lenzen draagt dient er rekening mee te houden dat hij of zij eveneens gebruik zal moeten maken van een bepaald type lenzenvloeistof. Er zijn op de markt heel wat verschillende soorten lenzenvloeistoffen terug te vinden waardoor het maken van de beste keuze voor veel mensen niet bepaald voor de hand liggend is. Geldt dat ook voor jou? Dan kunnen we je uitsluitend maar aanraden om even grondig de informatie door te nemen welke is terug te vinden hier op deze pagina. Zo zal je meteen kunnen vaststellen welke lenzenvloeistof voor jou nu precies de meest interessante keuze is. 

Welke verschillende soorten lenzenvloeistof bestaan er?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de verschillende soorten lenzenvloeistoffen welke er allemaal op de markt zijn terug te vinden. Wanneer we dit doen zal je kunnen vaststellen dat er in principe een keuze moet worden gemaakt tussen twee verschillende opties. Zo kan je in eerste instantie kiezen voor een alles in één lenzenvloeistof, maar is het eveneens mogelijk om te kiezen voor verschillende lenzenvloeistoffen welke stuk voor stuk over een individuele werking beschikken. Enkele verschillende soorten lenzenvloeistoffen die er bestaan zijn: 

  1. Een alles in één lenzenvloeistof; 
  2. Een saline oplossing; 
  3. Een dagelijkse cleaner; 
  4. Een lenzenvloeistof met waterstofperoxide; 
  5. Een enzymatische reiniger; 

Wat veel mensen niet weten is dat er buiten een lenzenvloeistof eveneens gebruik kan worden gemaakt van een mechanische oplossing. In plaats van een lenzenvloeistof is het dan ook steeds mogelijk om een apparaat te gebruiken voor wat het reinigen van je lenzen betreft. Een mechanische reiniging gebeurt door een combinatie van ultraviolet licht samen met ultrasone trillingen. Op deze manier kunnen je lenzen op efficiënte wijze schoon worden gemaakt. 

Waarom je lenzenvloeistof zeker niet mag vergeten te gebruiken

Voor mensen die nog maar net voor het eerst lenzen dragen is het veelal niet meteen duidelijk waarom lenzenvloeistof gebruiken nu precies zo belangrijk is. Toch zijn hier verschillende goede redenen voor aan te halen. In eerste instantie zorgt lenzenvloeistof namelijk voor het voorkomen van oogirritaties. Daarnaast moet lenzenvloeistof er eveneens voor zorgen dat eiwitten evenals vetten uit de poriën worden verwijderd. Gebeurt dit niet? Dan kan er een aanzienlijk slechter zicht optreden en is het mogelijk dat de ogen gaan uitdrogen. Het spreekt voor zich dat je allebei deze zaken koste wat het kost zal willen voorkomen. 

Een ander belangrijk gegeven waar lenzenvloeistof voor zorgt heeft betrekking tot het voorkomen van uitdroging van de lenzen. Drogen de lenzen die je draagt uit? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat ze niet alleen hard worden, maar ook nog eens erg oncomfortabel zullen aanvoelen tijdens het dragen. Gebruikmaken van lenzenvloeistof zorgt er dan ook in de praktijk steeds voor dat de lenzen comfortabel aan zullen blijven voelen. Bovendien blijven ze ook alleen op deze manier hun optimale kwaliteit behouden. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het correct gebruiken van de juiste lenzenvloeistof is altijd een absolute vereiste. Alleen op deze manier kan je immers problemen met je lenzen voorkomen.

Lenzenvloeistof bestel je online natuurlijk bij Lens2day.

Facebook
Twitter
Pinterest