Hulpmiddelen voor iemand die dement wordt

pexels-pixabay-33786 (1)

Dementie is een verzamelnaam voor wel vijftig verschillende ziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is alzheimer. Alzheimer is een ziekte waarbij je problemen ervaart in je geheugen. Deze problemen worden steeds erger waardoor je op het gegeven moment zelfs je familieleden en vrienden niet meer zult herkennen. Er zijn een hoop hulpmiddelen die erg ondersteunend zullen werken voor mensen met dementie.

Een dementieklok aanschaffen

Om te beginnen kun je een dementieklok bestellen. Een dementieklok is een klok die speciaal ontwikkeld is voor mensen met dementie. Mensen met dementie verliezen zoals eerder benoemd langzaam hun geheugen. Om de mensen te ondersteunen met het onthouden van afspraken, het innemen van medicijnen en andere belangrijke dingen is de dementieklok erg handig. Deze klok kan namelijk gemakkelijk bediend woorden via een app, via deze app kunnen alarmen ingesteld worden en kan de achtergrond van de klok aangepast worden, het is een leuk idee om hier een mooie familiefoto als achtergrond te plaatsen. Verder staat er op het scherm van de klok de dag van de week, de datum, het tijdstip en tot slot staat er of het ochtend, middag of avond is. Veel mensen met dementie vergeten dit. Je kunt gemakkelijk online een dementieklok bestellen.

Een levensechte interactieve kat

Levensechte interactieve katten zijn ook erg fijn voor mensen met dementie. Door de gevolgen van dementie zullen de mensen vergeten dat zij de katten moeten verzorgen. Dingen als eten geven zullen vergeten worden en hierdoor is het houden van een huisdier niet meer mogelijk. Om een vervangende oplossing voor een huisdier te vinden bestaat er een levensechte interactieve kat. De katten miauwen, spinnen en bewegen als een echte kat. De katten reageren ook op aaien en knuffels, hierdoor lijken ze net echt. Het gezelschap en liefde van een huisdier is erg goed voor de mens en heeft therapeutische werking. Hierdoor zijn de levensechte interactieve katten erg geschikt voor mensen met dementie.

Iedereen moet kunnen luisteren naar zijn of haar favoriete muziek

Tot slot is het voor iedereen fijn als zij naar hun favoriete muziek kunnen luisteren. Dit geld ook voor mensen die dementie hebben, voor hen is het juist een goede afleidingsbron en een manier waardoor zij mogelijk terug kunnen denken aan vroeger. Voor mensen met dementie kan het erg lastig zijn om namen van liedjes en artiesten te onthouden. Vervolgens moeten zij het nog opzoeken en aanzetten. Dit is een moeilijk verhaal als je last hebt van dementie en daarom is hier een oplossing voor bedacht. Het product dat ze hebben ontwikkeld om dit probleem op te lossen is een dementie muziekspeler. Een dementie muziekspeler werkt erg makkelijk. Door een scharnier omhoog te halen zal het apparaat beginnen met het afspelen van muziek. Het volgende nummer kan aangezet worden op een grote ronde knop te drukken die gevestigd is op het apparaat. Tot slot kun je de muziek gemakkelijk uitzetten door het scharnier weer omlaag te drukken. De dementie muziekspeler moet wel ingesteld worden door een familielid, vriend of verzorger. Dit kan namelijk lastig zijn voor iemand met dementie.

Facebook
Twitter
Pinterest