Heeft iemand in je gezin hartklachten? Op deze manier haal je een AED in huis

pexels-louis-bauer-249348 (1)

Woon je met je gezin, huisgenoten of hele familie in één huis en heeft iemand last van hartproblemen? Dan kan het verstandig zijn om een Automatische Externe Defibrillator (AED) in huis te installeren. De AED helpt je in noodsituaties om personen met een hartaanval of hartritmestoornis te reanimeren. Het inzetten van dit slimme apparaat redt levens en zorgt ervoor dat je zonder zorgen in huis kunt leven. Op deze pagina kom je erachter waar je als particulier op dien te letten als je een AED gaat kopen. Verder lees je wanneer het interessant voor je is om een AED in je woning te plaatsen.

Wat komt er bij de aanschaf van een AED kijken?

Een AED aanschaffen is niet moeilijk. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Doordat de technologie achter de AED’s steeds geavanceerder wordt, kun je nu zelfs apparaten kopen die je met stembesturen vertellen wat je het beste kunt doen. Er bestaan AED’s die zelfs kunnen vertellen of je harder of dieper dient te reanimeren. Het apparaat kan het hart van de persoon in nood analyseren. Op basis hiervan besluit het apparaat of er wel of geen elektrische schok op de borst dient te worden toegediend. Wanneer dit niet het geval is, krijg je alsnog aanwijzingen om correct te reanimeren.

Is de schok wel nodig? Dan vertelt het apparaat wat je moet doen en hoe je de schok succesvol kunt toedienen. Zorg voor je eigen gemak voor een AED met reanimatiefeedback optie. Verder is het slim om te kijken wat de garantietermijn van het apparaat is. Hoe langer de garantietermijn geldig is, hoe beter de kwaliteit vaak is.

Wanneer is het aan te raden om een AED in je woning op te hangen?

Wil je een AED kopen voor thuis? Dan is het belangrijk om na te gaan of jullie dit apparaat écht nodig hebben binnen jullie gezin. Heeft iemand uit het gezin of die zich vaak in de woning bevindt last van hartproblemen? Dan is het een goed idee om een AED te installeren. Ook wanneer je zelf ouder wordt kan een AED in huis fijn zijn. Het is je eigen keuze om wel of niet voor de installatie van een AED te kiezen. De meeste mensen staan er niet echt bij stil, maar dit apparaat kan voor de zekerheid in ieder huishouden geïnstalleerd worden.

Facebook
Twitter
Pinterest