Een ooglidcorrectie uitvoeren? Dit kun je verwachten

Een ooglidcorrectie is een hele simpele ingreep waarmee je grote resultaten boekt. Overhangende oogleden en wallen kunnen een grote invloed hebben op je geestelijke gesteldheid en dat beïnvloedt je hele leven. Daarnaast kunnen overhangende oogleden ook hoofdpijn veroorzaken en problemen met je zicht. Een ooglidcorrectie wordt dus zowel om persoonlijke- als medische redenen uitgevoerd. Het goede nieuws is dat de procedure simpel is en zo gedaan. Daarna ga jij weer vol zelfvertrouwen en met een goed gevoel het leven in.

Een ooglidcorrectie voor boven en onder

Allereerst moet je weten dat er twee verschillende soorten ooglidcorrecties zijn. De ene werkt aan het bovenooglid en de andere aan de onderkant. Bij de bovenooglid correctie wordt overtollige huid en vet verwijderd, zodat de oogleden niet meer hangen. De onderooglid correctie wordt uitgevoerd door de wallen weg te stoppen en deze glad te trekken. In beide gevallen wordt er een hele kleine incisie gemaakt die je nauwelijks ziet of die in de plooien van je ooglid vallen. De ingrepen duren niet langer dan 1,5 uur en je mag dezelfde dag weer naar huis.

Herstellen

Omdat een ooglidcorrectie echt snel kan worden uitgevoerd en er weinig schade wordt aangericht is het herstel van de ingreep ook heel snel. Nadat de procedure is uitgevoerd mag je dezelfde dag naar huis. Zorg ervoor dat iemand je komt ophalen, want je mag niet rijden. Vervolgens moet je je ogen regelmatig koelen met een gelmasker om zwelling tegen te gaan. Heb je last van napijn, dan is een paracetamolletje voldoende. Slaap met een extra kussen, zodat je hoofd wat hoger ligt. Na een week tot 9 dagen mogen de hechtingen er uit en kun je je normale dagelijkse bezigheden weer hervatten.

Welke complicaties kunnen er optreden?

Eigenlijk ontstaan er na een ooglidcorrectie praktisch nooit complicaties. In een enkel geval kan er een ontsteking ontstaan, kunnen de oogleden ongevoelig worden, kan alles asymmetrisch helen of kan er een nabloeding ontstaan. Zwellen, bloeduitstortingen en roodheid is gewoon normaal en wordt naar verloop van tijd automatisch minder. Kies een goede kliniek uit met geschoolde artsen en de juiste erkenningen/certificeringen en er kan eigenlijk niets misgaan.

Zorg goed voor jezelf en je huid

Nadat de ooglidcorrectie is uitgevoerd blijf je hier wel 15 jaar het resultaat van zien. Als je goed zorgt voor jezelf en je huid, dan is dit nog langer. Roken, slecht eten, veel in de zon zitten en regelmatig onder de zonnebank gaan zorgen voor een vroegtijdige veroudering van je huid. Probeer dit dan ook niet te doen en houd je huid jong. Eet gezond, slaap goed en zorg voor genoeg lichaamsbeweging. Op die manier profiteer je zo lang mogelijk van de resultaten van je ooglidcorrectie.

Fluitend over straat

Nu je ogen geheeld zijn voel je je zelfvertrouwen terugkomen. Je krijgt niet meer te horen dat je er moe en verdrietig uit ziet en je gaat weer fluitend over straat. Een ooglidcorrectie is een kleine ingreep, met nauwelijks risico en een zeer groot resultaat. Je zult er geen spijt van krijgen.

Facebook
Twitter
Pinterest