Betere nachtrust? Juiste raamdecoratie!

Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid. Draai jij wel eens nachtdiensten? Of word je vaak wakker zodra de zon schijnt? Dan is het verstandig om te kiezen voor verduisterende raamdecoratie. Maar waarom is een goede nachtrust zo belangrijk?

  • Voldoende slaapt zorgt voor een verlaging van de bloeddruk wanneer deze te hoog is, extra belangrijk voor mensen met een (te) hoge bloeddruk;
  • Te weinig slaap kan leiden tot een te hoog cholesterolgehalte;
  • Slaap vermindert stress. Na een goede nachtrust voel jij je minder gestrest;
  • Je wordt vrolijker voelt en gaat creatiever met uitdagingen om;
  • Voldoende slaap vermindert de kans op depressies;
  • Genoeg slaap bevordert je concentratievermogen;
  • Cellen vernieuwen zich tijdens het slapen en de huid herstelt zich. Zo wordt vroegtijdige houdveroudering tegen gegaan.

Naast het feit dat verduisterende raamdecoratie geen licht door laat, is er nog een groot voordeel. In de zomer wordt de warmte namelijk buitengehouden en in de winter werkt het juist isolerend. Ideaal!

Wat is verduisterende raambekleding precies?

Een verduisterend doek is voorzien van een coating die ervoor zorgt dat er geen licht door de stof komt. De speciale laag is doorzichtig, de achterkant van een verduisterend rolgordijn is dezelfde kleur als de voorkant van het rolgordijn. Je kunt bij verduisterende rolgordijnen kiezen uit honderden kleuren dus voor iedere ruimte is er een bijpassende kleur te vinden.

Verduisterende Blackout gordijnen

Op zoek naar verduisterende blackout gordijnen? Voor iedere stijl, kies uit ring of rails met plooi (enkel of dubbel (vlinder). Ideaal voor de donkere slaapkamer door 100% verduisterende stoffen. Deze dikke blackout stof heeft een speciale coating aan de “raamkant” van de stof.

Rolgordijn met zijgeleiding u-profielen

Deze rolgordijnen zijn maximaal verduisterend en worden in luxe cassette met u-profielen geleverd. Aan de binnenkant van deze u-profielen zitten borstels om het licht maximaal te beperken. Bovendien heeft het een zeer luxe en mooie afwerking.

Rolgordijn op maat

Bestel jouw rolgordijn op maat, want alléén dan past het altijd precies. Het is vaak de mooiste en beste oplossing om geen kieren langs de zijkanten te hebben. Zo functioneert het rolgordijn het best!

Facebook
Twitter
Pinterest