4 redenen om nú de overstap te maken naar de zorg

pexels-kampus-production-7551646

De gezondheidszorg is nog nooit zo vaak besproken of in het nieuws geweest sinds de coronacrisis. Onze waardering voor deze zorghelden is met de maanden gestegen. Dag in dag uit, week na week, maand na maand en nu zelfs jaar in, jaar uit zijn zij bezig om mensen te behandelen. Dat geldt niet alleen voor coronapatiënten, maar ook voor de mensen die zorg nodig hebben en die vergeten worden in de drukte. Of de mensen die thuis zitten en geen kant op kunnen én toch zorg nodig hebben. De zorg is ontzettend breed. En beschikt helaas ook over te weinig krachten om iedereen in Nederland te kunnen helpen. Daarom is het van belang dat meer mensen worden aangetrokken.

Ben jij ook iemand die al jaren twijfelt of je de overstap naar de zorg moet maken? Maar hak je die knoop maar niet door? Dan hopen we jou graag op andere gedachte te brengen. Hier zijn 4 redenen om nú de overstap te maken naar de zorg.

Leren in de praktijk

Misschien heb je al heel wat jaren werkervaring opgedaan. Alleen niet in de juiste sector. Dan zit je er wellicht ook niet op te wachten om weer 5 dagen in de week in de schoolbanken te kruipen. In de zorg is dit meestal niet nodig. Bij de meeste zorgopleidingen voer je een groot deel van je opleiding in de praktijk uit. Door te doen, leer je. Soms kun je je zelfs opgeven voor een vacature en kan je intern een opleiding volgen.

Baanzekerheid

Je hoeft niet bang te zijn dat je na een opleiding geen baan kunt vinden. In de zorg is op dit moment zo goed als baanzekerheid mogelijk. Een vacature VIG is bijvoorbeeld gemakkelijk te vinden. En ook andere zorghelden worden dikwijls gevraagd. Doorgaans ben je na het afstuderen binnen mum van tijd aan het werk. En zeg nou zelf, dat is zeker niet bij iedere sector het geval.

Blijven leren

Ben je iemand die het lastig vindt om zijn of haar hele leven constant hetzelfde te doen? Nooit meer uitgedaagd te worden? Dan ben je in de zorg aan het juiste adres. Hier ben je in staat om altijd verder te leren. Moet je ook altijd meer leren. Bovendien is het ook mogelijk om je intern voor te bereiden op een hogere functie. Door mee te groeien in de dynamische omgeving van bijvoorbeeld ziekenhuis, blijf je leren en jezelf uitdagen. En dat levert vaak bizarre wendingen op!

Je zet je in voor anderen

Dit is misschien wel de belangrijkste reden om in de zorg te gaan werken. Niet voor het geld. Niet voor de baanzekerheid. Niet voor het fantastische team. Niet voor het verzadigen van jouw leergierigheid. Nee, simpelweg omdat je anderen de zorg wilt geven die jij ook graag zou ontvangen. Om een belangrijk onderdeel in zijn of haar leven te vervullen.

Facebook
Twitter
Pinterest