Technieken voor het transplanteren van haar

Als we een haarzakje verplaatsen van een gebied met dik haar naar een gebied met minder haar, blijft het onbeperkt haar produceren. Dit komt doordat de follikels afkomstig zijn uit het gebied met permanent lichaamshaar, het zogenaamde donorgebied. Deze follikels worden niet beïnvloed door dihydrotestosteron, een hormoon dat het haar vroegtijdig kan doen uitvallen. Daarom kunnen we verzekeren dat alle getransplanteerde haren levenslang behouden blijven.

Welke soort technieken om haar te transplanteren zijn er? 

Tegenwoordig zijn er verschillende benaderingen voor haarherstel, maar de twee die aan de basis liggen van de industrie zijn FUE en FUT. Het verschil tussen beide is vooral hoe de follikels uit de donorplaats worden gehaald en hoe ze worden geprepareerd. De enten worden vervolgens teruggeplaatst met de slittechniek, die bij beide methoden hetzelfde is. Hier geven we een korte beschrijving van beide haartransplantatie-opties en de voor- en nadelen van beide. In het geval je kiest voor de betrouwbare en natuurlijke FUE-techniek kan je naar Global Hair voor de beste service.

De FUT-techniek

Bij de FUT-techniek wordt een smalle strook haar uit het donorgebied gehaald. Dit gebied wordt vervolgens met een trichoclosure gehecht, zodat het litteken voor het menselijk oog vrijwel onzichtbaar is. Daarna breekt een groep van vier tot acht artsen de strook in afzonderlijke enten, die vervolgens worden ingedeeld op basis van het aantal haren dat ze bevatten en in een speciale vloeistof worden gelegd tot ze klaar zijn om te worden ingebracht.

Voor- en nadelen FUT-techniek

Het voordeel van de FUT-techniek is dat het donorgebied niet geschoren hoeft te worden en dat in één dag een aanzienlijk aantal grafts (tot 2800) kan worden geoogst. Omgekeerd, als het haar volledig wordt ingekort, kan er een dunne lijn van littekens zichtbaar zijn. Als de haarlengte op meer dan 2 cm wordt gehouden, zouden de littekens niet waarneembaar moeten zijn.

FUE-techniek

Bij de FUE-techniek van haartransplantatie, ook bekend als haarstamceltransplantatie, worden de grafts (verzamelingen haarzakjes) één voor één uit het donorgebied gehaald. Een kleine, holle punch wordt gebruikt om de grafts los te maken, wat gebeurt met een semi-roterende beweging. Dit gebeurt meestal met een handpons, maar soms wordt een motorpons gebruikt als het haar en de huid stugger zijn. Dit gaat sneller, maar het risico dat de enten worden beschadigd is groter.

De handpons wordt meestal gebruikt om de enten voorzichtig uit de hoofdhuid te verwijderen. Deze grafts worden vervolgens in een speciale vloeistof gedaan voor latere implantatie, wat bijdraagt aan hun overleving. De FUE-techniek wordt beschouwd als de meest recente haartransplantatieprocedure, maar is in feite een verbeterde versie van de oude appeloortechniek.

Voor- en Nadelen FUE-techniek

Het belangrijkste voordeel van de FUE techniek is dat er geen sporen na de ingreep zichtbaar zijn. Dit is vooral een voordeel als u uw haar graag kort houdt. Het nadeel is dat u uw hoofd voor de procedure volledig moet scheren. Bovendien kunnen er minder grafts in één sessie worden getransplanteerd dan bij FUT. Het maximum aantal grafts dat in één dag kan worden geplaatst ligt tussen de 2600-2800 en ze zijn meestal 1-2 haren dik, in tegenstelling tot de FUT die tot 4 haren kan bereiken.

Facebook
Twitter
Pinterest