Neerslachtig? Zo los je het op

De meeste mensen zitten wel eens een periode niet lekker in hun vel. Neerslachtigheid is een tijdelijke verandering in je stemming. Dit kan een externe oorzaak, maar soms is er geen duidelijke reden aan te wijzen. Bij vrouwen kunnen hormonen soms een rol spelen.  Neerslachtigheid duurt meestal een aantal dagen tot een aantal weken. Als je neerslachtig bent kun je een aantal dingen doen om je beter te voelen. We geven je een aantal tips. 

Zoek afleiding

Afleiding zoeken kan een goede remedie zijn om van je neerslachtige gevoel af te raken. Door je aandacht op iets te vestigen wat je positieve energie geeft, ontspan je meer en ga je je beter voelen. Ga naar buiten en beweeg. Lichaamsbeweging is goed voor je lichaam en je geest. Je hoeft niet te sporten. Ook wandelen en fietsen zijn goede vormen van lichaamsbeweging. Door naar buiten te gaan zorg je ook voor genoeg vitamine D. Vitamine D kan een belangrijke rol spelen in je psychische gesteldheid.

Zorg voor regelmaat en structuur

Als je niet lekker in je vel zit is het belangrijk om te zorgen voor een regelmatig leven. Ga niet te laat naar bed en sta niet te laat op. Houd een vast ritme aan. Dat betekent dat je iedere dag op ongeveer dezelfde tijd opstaat en naar bed gaat. Eet daarnaast gezond. Voldoende fruit en groente zijn belangrijk. Als je lichaam gezond is, zal je geest zich ook snel beter gaan voelen. 

Praat erover

Het kan helpen om met iemand te praten over je sombere gevoelens. Vind je het teveel moeite om een psycholoog te bezoeken dan kun je ook online praten over je neerslachtigheid. Met een psycholoog op afstand kun je praten in het comfort van je eigen huis. Het kan ook zijn dat je je in het buitenland bevindt en graag wil praten met iemand in je eigen taal. Ook in deze situatie is een psycholoog op afstand een uitkomst. 

Facebook
Twitter
Pinterest